Salam AidilAdha

Assalamualaikum dan selamat pagi semua.

First of all, jom semua ucap 'Alhamdulillah' sebab Allah bagi lagi peluang kat kita untuk hidup.

Di kesempatan ni jugak nak ucapkan...





Bagi yang ada kampung, masih ada atuk&nenek ke opah ke tokwan ke aki ke dan yang sama panggilan dengan nya, baliklah.
Sebab kita ni tak tahu hidup mati kan. Kalau sibuk memanjang bila masa nak berjumpa sanak-saudara nye kan.
Kalau dah mak ayah tu busy kerja, anak-anak tak boleh ke balik jenguk atuk nenek tu. Dah lah mak ayah sebegitu, anak2 pun buat nohen tagon (ajaran anati) je..
Okay before this aku pun mengakui sangat jarang balik kampung tapi recently Mak Tok and Tok Wan pun mcm dah tak berape nak sihat so selalu jugak ayah ajak balik kampung.
Tapi seriously memang tak boleh lupa Mak Tok menangis tatkala kitorang nak pulang ke Teluk Intan petang kelmarin. Sedih wehh!! Harap Mak Tok akan sihat seperti selalu Aminn...

So, kepada yang dah LAMAAA tak melawat Mak Tok & Tok Wan tu mohon jenguk lah yee. At least, telefon ke hape kan. Have some respects. Belajar tinggi menggunung tapi tak boleh fikir hal-hal macam ni rugi lah. Ni lah jadinya kalau tuntutan agama tu disia-sia kan.

Tu jee nak ceramah hari ni. Hehe. Kepada kawan-kawan yg akan busy dengan test lepas cuti ni selamat study and best of luck okay. (pesanan untuk diri sendiri jugak).



No comments:

Post a Comment