KECEMASAN!!

Salam..

Tajuk mengancam kan?? Apa yg nak diceritakan ni baru berlaku pada aku hari ini tepat jam 9.45 malam tadi..

Sebeno nye gini, aku dengan adik aku pegi beli burger kat Chenderong Balai tapi nasib nak malang kan..waktu nak balik tu beteri kereta KONG rupenye..jenoh aku try start tak hidup-hidup jugak..gelabah jugak laa..




                          







ate, alternatif terakhir.......CALL mak..




Time tunggu parents datang aku try2 jugak laa cari brader yg pandai pasal kete2 ni..nasib laa ade bro burger dgn bro kedai topup ni tolong tengok kan..lepas tu ade la pakcik tolong and parents aku pun sampai...

Finally, ada pakcik ni dtg and offer bateri kereta dia kejap..yela, asalkan dapat hidupkan enjin kete pun ok dah..lepas tu mengkeme pon balik laa..




Gambar Hiasan


Waktu balik tu terfikir jugak lah..moralnya, kalau kita selalu tolong orang, insya-allah bila kita susah Allah tu akan tunjukkan jalan untuk orang tolong kita pulak..Tapi aku sejujur-jujur nya mengaku yang aku ni sgt2 lah jarang berbudi kepada orang lain..lepas apa yang jadi, aku berazam utk membantu org dalam kesusahan kalau aku berkemampuan insya-allah..

Apa-apa pun aku sgt2 berterima kasih kepada brader2 dan pakcik2 yg sudi tolong kitorg td..hanya Allah  yg dapat membalas jasa korang di masa hadapan insya-allah..


P/S: Renung-renungkan lah setiap kejadian sebab semua tu kehendak dari Allah S.W.T















No comments:

Post a Comment